متن سخنرانی آیت الله شيخ عيسى قاسم با مشارکت رهبران مقاومت در روز قدس 2020
متن سخنرانی حضرت آیت الله عیسی احمد قاسم در مراسم مشترکی که از سوی کمیته جهانی برگزاری مراسم روز جهانی قدس و تحت عنوان “قدس، راه شهدا” و با مشارکت رهبران مقاومت در روز 20 می 2020 برابر با 26 رمضان المبارک 1441 برگزار شد:
بسم الله الرحمان الرحیم
سلام بر شما ای امت اسلام، امت جهاد و امت قدس.
سلام بر پویندگان راه قدس به مقصد خداوند، راه فداکاری و شهادت.
قدس را راهی است که جز عاشقان شهادت آن را نپویند، کسانی که خود را وقف دیدار خداوند و مقیم راه جهاد در راهش نمودند. قدس را راهی است که هرچند بسیاری تلاش کردند آن را بپیمایند، اما بزرگترین شرافتِ پوینده این راه، از آن کسی است که خود را وقف شهادت نمود و در راهش قدم نهاد.
سه نکته مختصر درباره روز جهانی قدس:
روز جهانی قدس، روز مسجد الاقصی و قدس و فلسطین و همه امت است، جز کسانی که با آن دشمنی کرده و علیه آن به توطئهچینی برخاستند.
اعلام آخرین جمعه از ماه مبارک رمضان در هر سال به عنوان “روز جهانی قدس” را یک نهاد عمیق اسلامی، یک نگاه اسلامگرا و دقیق و روشن، یک بصیرت نافذ آیندهنگر، یک نگاه دنبالهدار سیاسی، یک فهم فقهی دقیق، یک احساس صادقانه در سنگینی تکلیف، یک وظیفه حمایت از دین و امت، یک شجاعت کمنظیر، یک عزم خلل ناپذیر، یک تصمیم تردید ناپذیر و یک اصولگرایی مستحکم نوشت و اعلام کرد.
اینهاست که پشت اقدام این مرد بزرگ، و رهبر پیروز اسلامی، و برخاسته در راه خدا و فقیه کارکشته، و سیاستمدار بابصیرت، و نجاتبخش بزرگ، یعنی امام خمینی “قدس الله سره” در اعلام این روز به عنوان روز جهانی قدس و الاقصای شریف نهفته است.
اعلام روز جهانی قدس، ضرورت دیروز بود، و امروز، به دلیل شتاب گرفتن فرایند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و تهدیدی که در این امر برای کیان امت و وحدت آن نهفته است و نیز به دلیل خطر سلطه دشمن بر سرزمینهای اسلامی و منافع اسلام، وجود روز جهانی قدس و بزرگداشت آن و توجه به آن، برای حفظ امت اسلامی و رقم زدن سرنوشت آن، از گذشته ضروریتر است.
امروز، اعلام بیپرده معامله شوم قرن و برگزاری کنفرانس منامه، با هدف فعال سازی این معامله، شتاب گرفتن رقابت برای عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی که تعدادی از کشورهای عربی نیز آن را اعلام کردند و تلاش برای ایجاد یک ائتلاف با این رژیم انجام شده و این امر، مستلزم دوستی با آمریکا و اسرائیل است. بنابراین، چیزی جز ضدیت با امت اسلامی، دین، اتحاد منافعش و خدمت به دشمنان وجودیاش در آن نیست.
امروز، نه تنها “اسرائیل” حتی در برابر نظامهای عربی نیز مواضع خود علیه منافع امت و اقتضاءات دین را پنهان نمیدارد، بلکه به دوستی برایشان تبدیل شده که از او امنیت و حمایت برای حفظ وجود خود را درخواست میکنند و از ترس ایران و دیگر کشورهای اسلامی و سراسر جبهه مقاومت، به دامانش پناه میبرند.
امروز، حریم اسلام در تعدادی از کشورهای اسلامی و با حمایت نظامهای سیاسی این کشورها، به روی انواع اقدامات خرابکارانه صهیونیستی و فسادگری و توطئه سازی علیه وجود امت از داخل آن، باز است و از سوی مسئولان این نظامهای سیاسی متخاصم مورد حمایت قرار میگیرد.
اینها مسائل جدیدی است که امروزه شاهد هستیم. از جمله مسائل جدید دیگر نیز فعالیتهای رو به رشد رسانهای در راستای مطالبه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و تسلیم شدن در برابر اراده امریکا و صهیونیزم است، امری که تا دیروز، کسی جرأت آن را نداشت. فعالیتهای فزاینده برای تحریک علیه باقیمانده وحدت امت اسلامی، مصونیت وجدان برخی از مردم و شور و حماسه آنان نسبت به دینشان و امتشان و سلامت خاکشان را تهدید میکند، تا اینان را به یأس و نومیدی، احساس شکست و سرخوردگی گرفتار سازد و کیان امت را دچار بزرگترین اختلافات و چند دستگیها سازد.
انتخاب ملت بحرین، مقاومت مشترکِ تمامی فرزندان این امت علیه دشمن صهیونیستی و ننگ عادی سازی روابط و معامله قرن و کنفرانس منامه است و این ملت با تلاش برای متفرق ساختن امت مخالف است و برائت از این اقدامات و همچنین از توطئهگری، ذلت و تسلیم شدن در برابر اراده آمریکا و صهیونیزم که به دنبال ریشهکن کردن امت ما هستند را انتخاب میکند، خواه این اقدامات از سوی فرد باشد، یا یک حزب یا یک نظام سیاسی. نظام حاکم بحرین هرچه درباره این سیاست و رفتار سیاسی انجام دهد، ملت بحرین در برابرش خواهد ایستاد، زیرا آن را توهین به خود، دین خود، امت و مقدسات خود میداند و آن را با عزت خود در تعارض میبیند و تا جایی که بتواند در برابر آن مقاومت میکند.
موضع ملت بحرین در تمامی تاریخ خود و تاریخ انقلابش، موضعی ثابت و غیرقابل تغییر بوده است که همان مخالفت جدی و قاطعانه و مملو از فداکاری و جهاد و مقاومت در هر امری که در مسئله عزت امت و استقلال، وحدت، دین، منافع و سلامت خاک آن کوتاهی میکند و هر تلاشی است که پاره پاره کردن امت اسلامی و آرامیدن در آغوش صهیونیزم یا آمریکا یا هر قدرت متخاصم ظالم و طمعکار دیگری را هدف خود قرار داده است.
ملت بحرین، طرفدار پیروزی و دفاع از ذره ذره خاک فلسطین و هر سرزمین اسلامی دیگر است و مبنای آن هم همیشه دینی، ایمانی، فقهی و بر اساس نگاه خالص اسلامی، بصیرت سیاسی و احساس عمیق و ملتهب وابستگی به امت اسلامی و هدایت طلبی از قرآن کریم و سنت پاک اهل بیت علیهم السلام است.
یاد کردن از حاج قاسم، یاد کردن از محراب نماز و میدان مقاومت و جهاد و فداکاری است. در یاد کردن از حاج قاسم، یاد مسجد الاقصی و قداست آن، و قدس و اهمیت آن، و مسئله فلسطین و محوریت آن، و وظیفه جهاد و وفا کردن به آن، و عشق به شهادت و تلاش مجدانه برای رسیدن به آن نهفته است.
و در یاد تمامی این موارد، یاد آن الگوی ایمان و تقوا و عبادت و جهاد و اقدام و صبر و بصیرت و فداکاری و سربلندی و قدرت به حرکت در آوردن روحیه انقلابی در دیگران و هدایت آن در مسیر درست به سوی هدف قرار داد.
بله، در یادآوری تمامی این موارد، یادی از اوست، اوئی که بعد از شهادتش نیز مانند پیش از شهادتش حاضر است – اگر حضورش پررنگتر نبوده باشد، کمرنگتر هم نیست. در تمامی میدانهای جهاد، نقشی فعال و حرکتساز و پیشبرنده به سوی جاده دلاوری و فداکاری در راه خداوند و صیقل دادن همتها و شعلهور ساختن شور و حماسه برای مسائل برحق و تشویق به شهادت و تقویت معنویتها و نیز تقویت باور به پیروزی و تحقق ظفر داشت.
از تمامی مردان مقاومت و دلیران آن و از تمامی فداکاران و فعالان در راه نجات امت و دین و عزتش از شر دشمنان خداوند و انسانیت و حق و عدالت و ارزشها، تشکر میکنم.
والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته